Introvertný muž. Môže byť ten najlepší partner a milenec?

Láska je zlato introvertný muž

Nebola by som až takým introvertom, ak by rozhovory v mojej hlave neboli lepšie ako rozhovory, ktoré vediem s druhými ľuďmi“ . . . Kelly Oxford.  Som introvertný človek.

Som introvert.  S výnimkou momentov keď som na sociálnych sieťach, ľudí naozaj nemám až tak rád. Ako každý introvertný človek..

Láska je zlato nájdem Vám partnera
Nájdem vám partnera!

Som priam až nešťastne introvertný lebo extroverti z veľkej časti nepochopia ako mňa, tak aj moje myslenie.  Tiež som mal problémy s nadväzovaním a budovaním vzťahov s nežnejším pohlavím.  A to všetko len preto, že som plachý, že nemám dostatok odvahy.

Byť introvertom nie je len to, čo vnímate na prvom stretnutí.  Je to všetko o tichom, plachom človeku, ktorému chýbajú spoločenské návyky a ktorý sa v spoločnosti cíti „nesvoj“. Ako každý introvertný človek.

Byť introvertom nie je voľbou človeka
Je to stav mysle vychádzajúci priamo z povahy človeka ako takého.  Ak nastane situácia, že sa introvert musí s dôverou obrátiť na cudzích ľudí, je to pre neho priam herkulovská úloha.  Najmä, ak ide o city, lásku a emočné výlevy.

Priznať svoje city je pre introverta jedna z najväčších výziev a to aj preto, že v modernej spoločnosti si väčšina ľudí myslí, že „pravý chlap“ musí byť výrečný a šarmantný muž s oslňujúcim úsmevom a (aspoň na oko) očarujúcou osobnosťou. Som introvert

introvertný muž a vesmír
Cítim sa skvele: Len ja a celý Vesmír.

Aby sa žena mohla dať s príťažlivo pôsobiacim introvertom vôbec do rozhovoru, potrebuje v prvom rade pochopiť, z čoho ma introvertný muž strach:

introvertný muž nevie viesť rozhovor
??… ??…. ?????
Nevie ako začať rozhovor
Ťažisko myšlienok v hlave introverta je hlavne o tom, ako začať konverzáciu ako takú a nie o rozhovore samotnom.  Práve začiatok konverzácie je preňho kameňom úrazu.
Strach z výsmechu
Než začne introvert rozprávať, zvyčajne si musí vety najskôr v hlave nacvičiť a potrebuje veľa času na to, aby urobil dané rozhodnutia.  A to všetko preto, že má strach z poníženia a strápnenia sa pred verejnosťou alebo, čo je horšie – pred partnerkou.Ako každý introvertný človek.
introvertný človek si stráži svoje súkromie
Nepoviem. Ani za svet!
Bojí sa o svoje súkromie
Introvert len veľmi nerád otvorí hĺbku svojho vnútra ľudom, ktorých pozná len málo. Niekedy to môže trvať aj celé roky, kým introvert naberie odvahu otvoriť svojej polovičke svoje vnútro a tie najhlbšie zákutia svojej neprístupnej duše.
Trápne ticho
Introvert sa môže síce celý deň tešiť na rande, ale keď sa stretne s dámou svojho srdca, rýchlo stratí reč.  Napriek úžasnej atmosfére v parku, keď slniečko príjemne hreje a okolo sú samí usmiati, pozitívne naladení ľudia, on nevie, čo má povedať a ako začať konverzáciu. Ako každý introvertný človek.

V jeho očiach vidno strach, dokonca až paniku.

 

Neznamená to však, že sa nemá chuť rozprávať. 

 

On sa, len sa nevie naštartovať.  A presne v takejto situácii môže nastať povestné „trápne ticho“. Ako každý introvertný človek. Som introvert

introvertný muž nevie čo jej má povedať
Čo jej len mám povedať?
Neustále upretý pohľad
Upretý pohlaď introverta je inými často nesprávne pochopený.  Ženy si zvyčajne myslia, že mu po rozume behá niečo neslušné.  A pritom jeho upretý pohlaď znamená len to, že obdivuje svoju partnerku.
Sebaobviňovanie
Už len samotná myšlienka na oslovenie ženy, ktorá sa mu páči, mu doslova naháňa strach.  Preto introvertný muž zámerne prenesie centrum svojej pozornosti na niečo iné.  Následne prichádzajú pocity vlastnej viny a zlyhania a hľadá spôsob, ako by sám pred sebou ospravedlnil svoje správanie.Ako každý introvertný človek.

Vždy, keď zmárni príležitosť zoznámiť sa so ženou alebo vyjadriť jej svoje city, vzbudzuje to v ňom pocity sebaobviňovania a sebahnevu.Ako každý introvertný človek.

introvertný muž neznáša nátlak okolia
Nátlak okolia. Načo?

Nátlak okolia
V situáciách, keď je v skupine ľudí len jeden introvertný muž, sa často ocitá pod stálym nátlakom priateľov, aby otvoril ústa a nebál sa prehovoriť.  Nabádajú ho konečne vysloviť to, čo vlastne cíti k žene jeho snov.

Ale len introvert samotný porozumie tomu, aké ťažké je vyjadriť city žene pri takomto type povahy.

Napriek všetkému negatívnemu sú introvertní muži najlepšími partnermi.
Prečo?

Otočte, prosím, na 2. stránku.