Manžel ma podvádzal – a nakoniec to bolo pre náš vzťah to najlepšie

RADA_JE_ZLATO_Game_Over

Mimomanželská aféra môjho muža bolo to najlepšie, čo sa mohlo nášmu manželstvu privodiť

Anna Bercht nikdy nezabudne na jeden večer –  večer, kedy sa jej manžel vrátil domov s tým, že jej musí niečo dôležité povedať.  Predpokladala teda, že má pre ňu určite pripravené milé prekvapenie.

Láska je zlato nájdem Vám partnera
Nájdem Vám partnera!

Koniec koncov, boli spolu už takmer 20 rokov, viedli aktívny milostný život a tak nemala dôvod na obavy.  To si teda aspoň myslela…

V skutočnosti si však Brian vybral práve tento okamih na to, aby sa priznal so svojou štvormesačnou aférou s kolegyňou z práce – architektkou.

Toto priznanie zanechalo Annu prekvapenú a zničenú zároveň.

Oddanosť: Brian a Anna do seba po jeho aférke opätovne zaľúbili
Oddanosť: Brian a Anna sa do seba po jeho afére opätovne zaľúbili

Potom, čo sa on vybral spať, akoby sa práve pred chvíľou nič vážne ani nestalo, ostala Anne nehybne sedieť v kresle až do ranných hodín, snažiac sa stráviť fakt, že jej bol otec ich troch spoločných detí neverný.

Veci mali rýchlejší spád, ako podvedená a zranená žena predpokladala.  Už o dva dni neskôr opustil 50-ročný Brian rodinný dom hovoriac manželke, že ju opúšťa, aby mohol byť so svojou milenkou.

Možno by ste čakali, že toto jeho priznanie bolo signálom konca ich manželstva, avšak dnes sú Anne a Brian stále spolu.  A vraj, podľa jej tvrdení, sú oveľa šťastnejší, než by boli v prípade, kedy by Brian nemal žiadnu aférku. Viac než zvláštne, poviete si.

Je to vskutku nevšedná situácia, o ktorej pár dokonca napísal aj knihu, opisujúcu nepríjemné detaily Brianovej nevery a jej traumatické následky.

“Bolo to bezpochyby najhoršie obdobie môjho života,”

začína svoje rozprávanie o nevšednom zážitku Anna.  “Ale v konečnom dôsledku sa z toho stalo to najlepšie čo sa nám kedy mohlo privodiť.”

Boli takmer ukážkový pár
Boli takmer ukážkový pár

Takmer rovnako prekvapivé je Annino tvrdenie, že pred začatím Brianovej aférky, viedli spolu vášnivý milostný život.  Tvrdila, že to aj napriek dvadsaťročnému spolužitiu “spolu robili“ takmer každý deň.

Pár, ktorý vlastní stolársku firmu, sa po prvýkrát stretol v roku 1981.  Po intenzívnej päťtýždňovej milostnej afére sa v kostole zosobášili.

“Teraz to znie možno absurdne, že sme sa tak rýchlo zosobášili,” priznáva Anna pochádzajúca zo Sunderlandu.  “Avšak Brian bol silným, sebavedomým, múdrym a tým najkrajším mužom, akého som kedy videla.  Počas spomínaných piatich týždňov sme boli neoddeliteľní, chodili sme do kina a na večere, celé hodiny sme spolu kecali a dokázali sme hrávať tenis až do neskorých večerných hodín.”

Prvé slová, ktoré zo mňa vyleteli: „Odpúšťam ti“

Krátko pred druhým výročím svadby Anna porodila ich prvé dieťa, po ktorom nasledovali neskôr ďalšie dve.

Neberúc do úvahy skoré materstvo, ktoré Anna označuje za ťažký boj, si je istá, že práve ich manželstvo bolo šťastným so “žiadnymi zjavnými problémami”.

No to všetko sa zmenilo v spomínaný večer v máji roku 2000.

“Zniem strašne naivne, no bola som presvedčená, že mi chce Brian povedať niečo vzrušujúce a že to bude určite niečo romantické,” spomína Anna.

“Avšak, keď asi 20 minút koktal a nedokázal zo seba vydať tie slová, začala som sa cítiť zle a zároveň vystrašene.  Potom konečne zo seba vypustil tú desivú pravdu:

“Anna, mám niekoho iného.” 

“Cítila som sa, akoby ma niekto udrel do brucha. Verte či nie, prvé slová, ktoré som zo seba vypustila, boli: “Odpúšťam ti.”

Svadobné požehnanie: Anna si myslela, že je ich manželstvo šťastným a bezpečným až pokým Brian neprišiel s novinkami o svojej nevere.
Svadobné požehnanie: Anna si myslela, že je ich manželstvo šťastným a bezpečným až pokým Brian neprišiel s novinkami o svojej nevere.

Avšak bol to len nejaký druh odmietavého postoja.  Na ďalší nádych som na neho začala vykrikovať, nech sa s ňou neopováži ešte niekedy stretnúť.

Váhal, a ja som si uvedomila, že sa zamýšľa.  Že sa snaží uvedomiť si, s ktorou z nás vlastne chce byť.

“Hlava sa mi neskutočne točila.  Poznám ju?  Ako dlho to už trvá?  Je mladšia ako ja?  Krajšia ako ja?

V skutočnosti bola Brianova milenka vydatá architektka menom Helen, ktorá mala dve deti. S Brianom pracovala na jednom konštrukčnom projekte.  Ich „aféra“ trvala 4 mesiace, v zmysle tajných obedných či dokonca víkendových sexuálnych stretnutí.

“Povedal mi, že sa zblížili po tom, čo sa mu Helen zdôverila že je doma nešťastná,” tvrdí Anna.

“Tej noci šiel Brian spať, no ja som ostala nehybne sedieť v kresle až do ranných hodín. Na druhý deň sa normálne vybral do práce a ja som ako omráčená odviezla deti do súkromnej školy.  Následne som sa vybrala ku kamarátke, aby som jej to všetko povedala.  Zostala ohromená, rovnako ako aj ja.”

“Ľudia vždy hovorievali, že ak by mali pomyslieť na pár, ktorý je aj roky po sobáši stále neskutočne zaľúbený, pomysleli by práve na mňa s Brianom.  Nikto tomu nemohol uveriť a ja už vôbec,” priznáva.

Nasledujúci deň začal hnev Annu požierať.  “S Brianom sme mali zlovestné konverzácie,” hovorí.  “Kričala som naňho: Koho chceš, mňa či ju?”  On na mňa kričal:  “Tak teda ju!”

Chcela som zachrániť ako rodinu tak aj manželstvo

Predtým, ako sa Brian zbalil a utiekol na hotel, ho Anna prinútila, aby sa deťom priznal so svojím činom.

“Boli zničené. Dcéra Daniela, ktorá mala vtedy 16, dokonca našla číslo Helen a zavolala jej aby jej, vyjadrila pocity z toho, čo urobila našej rodine,” spomína Anna a pokračuje:

“Bolo to zvláštne.  O pár dní sme išli s Brianom na spoločnú prechádzku, aby sme mali trošku súkromia. Prekvapilo ma ako po všetkých tých hádkach bol zrazu ku mne strašne milý.

Jednou z posledných vecí, ktoré povedal, bolo, že sa o mňa vždy finančne postará. Vtedy som naozaj verila, že sa už nikdy ku mne nevráti.”

Počas nasledujúcich týždňov si stres vybral svoju daň a Anna si nevedela predstaviť ako sa cez to s deťmi prenesie.

“Telefonovala som párkrát s Brianom a dvakrát som ho aj šla navštíviť do práce.  Keď som mu povedala, že chcem, aby sme to znova skúsili, povedal mi, že si myslel, že  sa nikdy nedokážem preniesť cez to čo mi urobil a že už so mnou vôbec nie je sranda.”

S pocitom zúrivosti sa Anna vydala navštíviť sokyňu Helen, aby ju mohla osobne konfrontovať

“Jasné, že som bola nervózna, no musela som jej povedať určité veci,” vysvetľuje.

“Zvyčajne som pokojný človek a nemám rada konfrontácie.  Jej vzhľad bol priemerný a nemala ani príťažlivé krivky.  Avšak bola na pohľad príjemná brunetka s hnedými očami ako ja a, našťastie, v rovnakom veku.“

“Prvú polhodinu som pokojne strávila tým, aby som ju prinútila rozpovedať mi o jej vlastnom živote a manželstve.”

“Potom som to všetko použila ako muníciu proti nej a povedala som jej, že ak by si Brian vybral práve ju, nebol by tým istým vzrušujúcim mužom, s ktorým spávala.  Pretože by ho navždy požierala vina za to, čo urobil svojim deťom a mne.”

“Dusila sa emóciami a nedokázala hovoriť.  Oči mala červené z toho, ako potláčala slzy. Cítila som sa, akoby som znovu získala určitú moc nad situáciou.  Napriek všetkému som Briana stále milovala a nedokázala som len tak sa nečinne prizerať na to, ako sa naša rodina rozpadá keď som vedela, že existuje aspoň maličká šanca na jej záchranu,” vysvetľuje Anna.

Stáli si za svojimi svadobnými sľubmi: Brian a Anna sa rozhodli, že je ich manželstvo hodné záchrany a neveru hodili za hlavu

Nečakaný návrat

Pár dní po Anninej návšteve Helen, sa Brian ohlásil a prišiel navštíviť Annu.  “Zostal na noc, no ani sa ku mne nepriblížil a to ma naozaj bolelo.“

“O pár dní neskôr mi opäť večer zavolal, potom prišiel a dokázali sme sa trochu porozprávať.  Čisté emócie tejto situácie nás neskôr posunuli k tomu najlepšiemu sexu aký sme kedy spolu mali,“ priznáva Anna a pokračuje:

“Viem, že niektoré ženy by to prekvapilo a cítim to tak, že som ho asi mala vyhodiť z domu, no chcela som jednoducho zachrániť ako rodinu tak aj naše manželstvo.”

Anna tvrdí, že stagnovala medzi mnohými emóciami ako hnev, rozrušenie či nedôvera. No snaha o záchranu bola silnejšia.

“Vedela som, že to budú mesiace, až roky tvrdej práce zo strany nás oboch, aby sme obnovili náš vzťah, no zároveň som vedela, že tomu chcem dať druhú šancu,” vysvetľuje.

“Bola som to ja, kto bol presvedčený, že to manželstvo môže znova fungovať. Odvtedy som sa už naučila, že takýto postoj nejednoznačnosti od muža je v takýchto situáciách bežný.”

Nie všetkým bol Brianov návrat po vôli

O pár týždňov neskôr sa Brian prisťahoval späť do nášho domu, čo začalo dvojročný boj o záchranu spoločného manželstva s Annou.

Zatiaľ čo mladšia dcéra Tamara (12) a ich 14-ročný syn akceptovali otcov návrat, 16-ročná Daniela sa s tým naozaj trápila.

“Akonáhle Brian vošiel do miestnosti, Daniela ju opustila,” hovorí Anna.  “No chápem jej hnev.  Boli časy, kedy som na neho bola neskutočne nahnevaná, ako napríklad vtedy, keď povedal, že chce s Helen ostať priateľmi. Po tomto výroku ma síce skoro vystrelo, ale ovládla som sa.

“Našťastie však pracovný projekt, na ktorom s Helen pracovali, skončil a asi o mesiac neskôr mi sľúbil, že s ňou prerušil všetky kontakty.  A ja som mu verila.”

Musíte preskúmať hlavne svoje vlastné správanie

Ako Anna a Brian začali s opravou ťažkých škôd na ich manželstve?

Otočte, prosím, na 2. stránku.