Samota nie ako trest, ale celý rad pozitív.

Prečo máš veľké šťastie, že si single a ešte len hľadáš lásku?

Prečo status single môže byť dôvodom na úsmev?
Byť single je väčšou výhodou, ako si väčšina ľudí myslí.

Človek je múdry láskou k druhému, nie vedomosťami.

Láska je zlato nájdem Vám partnera
Nájdem Vám partnera!

.
Opravte ma ak sa mýlim, no aj Vám sa zdá, že v dnešnej spoločnosti platí rovnica slobodný  človek rovná sa chorý človek.  Byť single je asi (podľa mnohých) choroba, ktorej by sa mal človek zbaviť.

Prečo každý považuje výhradne partnerstvo alebo svadbu za to pravé orechové?  Prečo je to in?  Prečo je to niečo nadradené nad statusom „single“?  Nepochybne si tieto otázky kládol každý z nás.

Ide hlavne o to, z akého uhla sa tento problém pozeráme.  Nejedného človeka predsa len poteší  týchto pár skvelých noviniek a pútavých zaujímavostí :

Byť slobodný predstavuje šťastie! 

Šťastie pramení z ochoty brať svoj ľúbostný život  ako určitú cestu rastu a poznania.
Prečo?

Pretože práve spôsob a úsilie hľadať lásku v konečnom dôsledku zaistí to, aký typ lásky a človeka si dotyčný nájde.  Keď k svojmu ľúbostnému životu pristupujeme oveľa opatrnejšie, preberáme moc pevne do svojich rúk.

A keď sme to my samy, kto pevne drží kormidlo nášho života, svoju ľúbostnú budúcnosť môžeme veľmi pozitívne ovplyvniť.  Môžeme sa stať dirigentmi toho úžasne prenádherného orchestra s názvom Moje šťastie

Čo neustále robíme?  Vzdávame sa svojho nutkania predstaviť si určité “falošné ja” za účelom zapôsobenia na nového partnera.  Aj to ako sa učíme prijímať svoje najzraniteľnejšie a najpravdivejšie “ja”.

Práve takýto prístup zaujme v skutočnosti viac ľudí, ktorí za to stoja.  Fascinujúci je aj fakt, že nás viac priťahujú ľudia, ktorí spĺňajú naše kritériá.  Na druhej strane sa menej zaujímame o ľudí, ktorí nás oslabujú, a pri ktorých sa cítime neisto.

Uvedomenie si našich najtajomnejších darov nám dáva väčšiu šancu nájsť ľudí, ktorí nás milujú práve kvôli tomu, kým sme.

Slobodní ľudia majú v talóne tajné eso. 

Je ním nádej.  Pomocou nej môžeme priebežne podľa našich potrieb, meniť typ osoby, s ktorou chceme zdieľať svoju budúcnosť.  Jednoducho ide o šťastie.

Stotožňujete sa s niektorým z týchto bodov?

•       Už ste mali niekedy pocit, že je na Vás niečo “chybné” alebo skrátka nedostatočné a práve to je brzdou v nájdení lásky?
•       Neustále ste vo vzťahoch s partnermi, ktorí Vás neposúvajú ďalej, nevážia si Vaše vlastnosti alebo nie sú nablízku keď ich potrebujete?
•       Často si uvedomujete, že Vás viac priťahuje typ “zlého chlapca či dievčaťa”?  Čo sú zdraví, milí a prístupní ľudia menej vzrušujúci?
•       Mávate obavy, že Váš vzhľad, vek či životné okolnosti  sú prekážkou v nájdení si pravej lásky?

V týchto bodoch sa určite nášiel nejeden z nás.  More slobodných hľadá dlhotrvajúcu lásku, no jednoducho ju nemôžu nájsť.  Toto je jeden z hlavných dôvodov tohto odvekého tajomstva.  Slobodní jedinci si jednoducho privlastnili nesprávnu mapu k nájdeniu cesty k láske.

Hovorí sa, že hľadanie lásky je hrou čísel, kedy pravdepodobnosť stojí na strane mladých a krásnych.  Hra na frajera je tým správnym spôsobom, ako si niekoho získať.  Práve sebavedomie a grandióznosť sú tým chodníkom k láske, ktorý ničí dušu.

Skrýva sa za tým niečo oveľa väčšie než len tieto povrchnosti?

Odpoveď nájdeme  v našom najpravdivejšom “ja” – častiach svojej osobnosti, ktoré nazývam “Hlavné dary”.

Hlavné dary nachádzame v našich najhlbších radostiach a vášňach.  Paradoxom je, že ich nachádzame na miestach, na ktorých sa cítime neisto a nepochopene.

Život človeka sa zmení a dostáva nový nádych v momente, keď sa naučí byť hrdý na tieto časti osobnosti.  Stane sa silnejším a láskavejším.  Pociťuje uvoľnenosť a užíva si podstatu svojho bytia.  Zaujímavé je aj to, že sa už v menšej miere obáva podstupovať riziká vo vzťahoch.

Týmto spôsobom zmeny zaznamenáva aj náš ľúbostný život.  Nečakane si uvedomíme, že vychádzame von s láskavejšími a prístupnejšími spoločníkmi, s tým rozdielom, že to v nás nevyvoláva pocit úniku.

Jedným z hlavných krokov k zmene svojho ľúbostného života je váženie si svojej túžby po láske.  Vyskúšajte si túto kratučkú meditáciu, ktorá by Vám v tom mala pomôcť:

MIKROMEDITÁCIA
Najprv si prečítajte nasledujúcu pasáž a zamyslite sa nad ňou:

Možno tým najväčším darom, ktorý vlastníme, je niečo, čo by sme nikdy nepovažovali za dar: naša túžba po láske.  Hovorí sa, že túžba po láske je len slabosťou.  V skutočnosti je to však dar.  Vedieme si oveľa lepšie, keď si dokážeme svoju túžbu ctiť a nie súdiť ju!

Koľko ľudí sa usadilo vo vzťahoch, ktorým chýba láska?  Koľko slobodných jednotlivcov sa úplne vzdalo svojej túžby?  Nám však naša túžba po láske nedovolí vzdať sa.  Občas nám možno ublíži, no to nemení nič na tom, že je to náš najväčší dar, ktorý nám pomôže pri hľadaní partnera.

Pozrime sa na seba a uznajme, že sme niekto,  kto sa nevzdal svojho boja o lásku.  Niekto, kto je dostatočne silný a odhodlaný naďalej pokračovať vo svojom zápase o skutočnú lásku.

Zastavme sa na chvíľku a vychutnajme si ten malý pocit víťazstva v podobe pochvaly, keď sme sa nevzdali a vytrvali v hľadaní pravej lásky.  Tento pocit by sme si mali vryť hlboko do srdca, aby sme si ho navždy  zapamätali.

Hľadanie zmysluplnej a dlhotrvajúcej lásky je jednou z najťažších úloh v živote človeka.  Naučme sa vyhýbať povrchným a manipulačným trikom, ktoré sú nám vnucované ako správne nástroje pri hľadaní tohto jedinečného a najkrajšieho citu, ktorého je schopný len človek.

Namiesto toho začnime  svoju túžbu po láske považovať za cestu hlbokého rastu.  Odmenou nám bude  zistenie, že náš ľúbostný život sa mení k lepšiemu.

—-

V prípade záujmu Vám odporúčam prečítať si aj tento článok o vylepšení zoznamkového profilu, ktorý už skvele poradil a pomohol mnohým nezadaným.

A v prípade, že práve teraz sa snažíte zotaviť z tej ťažkej diagnózy s názvom Zlomené srdce, je šanca, že tieto riadky by Vám mohli pomôcť.  

Dan Easterman