Zoznamka? Zoznamka. Selfie fotky v 2018? No way!

Správne fotky na zoznamku - 2018 aktualizácia!
Správne fotky na zoznamku - 2018 aktualizácia!

Hľadáte spôsob, ako si urobiť tú najlepšiu a najsexi fotografiu do svojho profilu na  Láska je Zlato prvej slovenskej zoznamke len pre čestných a nezadaných?

Či už ste takzvaný selfie maniak a máte v mobile až príliš veľa fotiek svojej podobizne alebo práve naopak, s foťákom nie ste veľkí kamaráti a doslova sa bojíte spraviť si pár fotiek do svojho zoznamkového profilu ….

Láska je zlato nájdem Vám partnera
Nájdem vám partnera!

Zoznamka chyby neodpúšťa.Zoznamka pomôže.

Nezúfajte, zoznamková apka Hinge nám so svojou novinkou podáva pomocnú ruku.  Hinge totiž zverejnil článok, ktorý detailne hovorí o tom, aký typ fotky má úspech.

Úspech na Zoznamke: Čím lepšie fotky, tým lepšie výsledky? Zoznamka musí zabrať.

Dátoví odborníci od Hinge pridelili 35 jedinečných “foto tagov” (napr. vlasy nahor vs. vlasy nadol) vzorke tisícok fotiek a následne analyzovali, ako často boli tieto fotky “olajkované” inými užívateľmi. 

“Keďže myšlienkou Hinge profilov je ukázať osobnosti našich používateľov, rozhodli sme sa, že im v tom chceme pomôcť a to prostredníctvom ich fotiek,”  vysvetlila hovorkyňa Hinge, Jean-Marie McGrath.  „Teraz tak máme možnosť napovedať im, o aký typ fotiek by sa mali podeliť a naopak – ktoré si radšej nechať pre seba,“ dodala McGrath.

Ak si nie ste istí v tom, či vaše fotky pomôžu (alebo viac uškodia) vašej online zoznamke a potrebujete menšiu pomoc, nezúfajte.  Toto je pár dobrých rád ako si vybrať tie najlepšie fotky pre váš profil – pretože, čo si budeme klamať, na prvom dojme predsa len záleží.

Pre každého

Šport, šport, šport…  a zoznamka pomôže

Ak nie ste práve športový typ, nemusíte to zahrať na fake, no podľa Hinge práve fotky ľudí, ktorí sa na fotkách venujú práve nejakej športovej aktivite, zaznamenali o 75% lepšie výsledky ako priemerné zábery.  Zoznamka pomôže.

Párty život „aneb“ horúčka sobotňajšej noci a zoznamka pomôže

Fotky ľudí, ktorí sa bavia v spoločnosti svojich priateľov, boli v porovnaní s priemernými zábermi o 74% úspešnejšie.  Zoznamka pomôže.

P.S.: Teraz máte spoločne so svojimi kamarátmi o dôvod viac postnúť milión insta stories počas vášho výjazdu do ulíc.  Samozrejme, ak sú publikovateľné . 😉

Úsmev – Je to malá vyhrá líc a zoznamka pomôže

Hinge zistil, že pokiaľ sa na svojich fotkách usmievame, máme o 23% väčšiu šancu na úspech.  A tak prestaňme skrývať tie biele poklady (zvlášť, ak naši rodičia kedysi minuli stovky eur na náš vyrovnávací strojček). 😉   Zoznamka pomôže.

Čiernobiely filter? A zoznamka pomôže

Hoci Hinge zistil, že len 3% fotiek, ktoré zahrnuli do svojho výskumu, boli čiernobiele, no práve tie boli 106-násobne viac obľúbené ako ich farební súperi.  Žeby nastal čas na retro štýl fotiek?  Pozerať sa na život čiernobielo nemusí vždy znamenať negatívum. J

Zoznamka potrebuje dobrú fotku.
2018 trend: Prirodzený záber, pohľad smerom od objektívu.
Prirodzenosť a zoznamka pomôže

Hoci až 80% fotiek pozostávalo z “umelých póz”, zistenia Hinge hovoria, že prirodzené zábery zaznamenali o 15% vyššiu šancu na úspech.  Koniec koncov, nikomu neublíži umiestnenie pár úprimných a prirodzených fotiek medzi všetky tie “strojené” zábery, však?  Zoznamka pomôže.


Vpravo bok!
a zoznamka pomôže
Zoznamka preferuje fotku zľava.
Zoznamka preferuje záber fotený zľava.
Výskum preukázateľne dokázal, že fotografie, na ktorej osoba ukazuje ľavú polovicu tváre, sú vnímané pozitívnejšie a hodnotené ako príjemnejšie.  Vysvetlenie je pomerne jednoduché. Predstavte si fotku z občianskeho a je to jasné.  Ďalším faktorom je, že ľavou stranou vyjadrujeme emócie.  Zoznamka pomôže.

Tak toto určite NIE

Toto je desatoro typov absolútne neúspešných fotiek na zoznamkových profiloch:

  • slnečné okuliare,
  • používanie Snapchat filtrov (ako prepáč, no nie si pes), 
  • fotky na pláži,
  • SELFIE V ŽIADNOM PRÍPADE – zvlášť tie z kúpeľne… to ako vážne?
  • fotky s (možnou) vážnou známosťou,
  • fotky s cigaretou, fajkou či cigarou, bez ohľadu na to ako kúlový si myslíte že na fotke ste,
  • fotky v špinavých alebo potrhaných šatách,
  • zábery „pod vplyvom“ čohokoľvek,
  • fotky kde „vykúkajú“ intímne časti tela, jazvy alebo zranenia,
  • doširoka rozčapené pózy

Pár rád pre nežnejšie pohlavie

Vlasy dohora a zoznamka pomôže

Ak obľubuješ takzvané „chvosty“, tak máš šťastný deň. Fotky žien, ktoré mali účes typu “vlasy nahor” boli až o 27% úspešnejšie, ako ich náprotivky.  

Hollywoodsky úsmev a zoznamka pomôže

Zakrič do objektívu “sýýýýr” – fotky žien, ktoré pri úsmeve naplno ukázali svoje biele poklady, zaznamenali o 76% väčší úspech u potencionálnych záujemcov.

Nepozerajte do objektívu a zoznamka pomôže

Myslím, že nie každý má rád priamy očný kontakt. Prečo? Pretože výsledky výskumu Hinge zistili, že fotky žien, ktoré svoj pohľad odvrátili od objektívu, boli o 74% úspešnejšie. Takže dámy, pohľad Mily Kunis, no mimo objektív. 

Povedzme si úprimne, niekedy je ťažko zistiť, kto zo skupinovej fotky je vlastne majiteľom profilu. Zrejme s týmto tvrdením súhlasia aj používatelia Hinge nakoľko fotky, kde je používateľ sám, zaznamenali o 69% lepšiu odozvu.   Zoznamka pomôže.

Páni, čítajte pozorne

Hlavne bez zubov a zoznamka pomôže

Hoci u žien zaberajú fotky s vystavenými zúbkami, z vlastnej skúsenosti viem, že u niektorých mužov takéto zábery vytvárajú dojem, akoby práve dostávali mŕtvicu. Žarty bokom, u mužov sú “in” práve skromné úsmevy. A práve fotky, kde muži pri úsmeve neukázali svoj chrup, získali o 43% lepšie hodnotenia.   Zoznamka pomôže.

Priamy pohľad a zoznamka pomôže

Očný kontakt s objektívom je pre pánov azda najlepší ťah. Práve takéto fotky u pánov zaznamenali o 102% lepšie hodnotenia. Takže páni, vygooglite si, ako to robí napríklad taký Orlando Bloom a šup šup pred objektív! 

Sám, sám a znova sám a zoznamka pomôže

Aspoň na záver sme našli niečo, na čom sa všetci zhodneme: na svojej fotke proste musíme byť centrum pozornosti a nie len členom skupiny. Fotky mužov, ktorí sa riadili týmto pravidlom, boli o 11% úspešnejšie.   Zoznamka pomôže.

Pri zoznamovaní pomáha pes a zoznamka pomôže
Zoznamka preferuje fotky so psom.
Fotka muža so psom má na zoznamkách lepšiu odozvu.

Autori knihy „The Genius of Dogs: How Dogs Are Smarter Than You Think“, Brian Hare a Vanessa Woods, prišli na to, že pes je veľmi zásadným faktorom pri nadväzovaní kontaktov, jednak v bežných situáciách, ale aj pri online zoznamovaní.  

Fotky so psom potvrdili že dokážu urobiť úplné zázraky tým, že výrazne zvýšia príťažlivosť muža na fotografii.  Najviac si to ocenia nesmelí, nenápadní, prípadne introvertní „obyčajní“ chlapci. Alebo aj dievčatá :- ).

Zoznamka H i n g e ponúka zaujímavé štatistiky.
Štatistiky neklamú.

Štatistiky neklamú.  Či už ste si dali pauzu vo svojom online flirtovaní alebo práve naopak, idete plnou parou vpred, vedzte, že vždy príde vhod prečítať si nejaký ten návod-dva o úspešnosti profilových fotiek.  Nikoho predsa nezabije menší odklon zo svojej komfortnej zóny a pár zmien, ktoré zaručene prinesú očakávané výsledky.  

– – – –

Odporúčam Vám prečítať si aj článok o tom, aké je výhodné byť slobodným, alebo
ako spoľahlivo zistíte že muž, ktorý je s Vami, sa chce usadiť. 

A ak práve v živote trpíte diagnózou Zlomené srdce, tieto úvahy by Vám mohli pomôcť.

O články je veľký záujem aj preto, lebo už poradili a dobre pomohli mnohým ktorí sú single, alebo ktorí hľadajú.  Aj tým popáleným a uboleným.

Dan Easterman 

Správne fotky na zoznamku - 2018 aktualizácia!
Správne fotky na zoznamku – 2018 aktualizácia!